Založ si blog

Dedinka Oborín po tragédii!

Dedina vo mne zanechala veľmi krásny dojem. Zachovalá a udržiavaná. Starosta obce Arpád Csuri ma privítal veľmi srdečne a potvrdil, že brutálny čin obyvateľov pobúril. „V obci je napätie. Každý odsudzuje, čo sa stalo,“ povedal starosta. Pozná svojich obyvateľov v obci. Na otázku, ako sa žije v obci Oborín, odpovedal jednoznačne, že rodina neprispôsobivých, ktorá zaútočila na rodinu poškodených, je jediný problém v obci. Útočník, člen tejto rodiny, bol niekoľkokrát súdne trestaný. Ani policajné protidrogové komandá nezabránili tragédii, ktorá sa tam stala. Z rečí, ktoré sme viedli so starostom som usúdil, že rodina neprispôsobivých je v dedine nežiaduca a veľmi neprispôsobivá. Správajú sa dominantne a nadradene voči spoluobčanom. Rodina poškodenej je milá a veľmi chudobná. Nemajú elektrickú energiu, čo mal vyriešiť nástup nebohého Paľa a jeho sestry do práce tento týždeň. Život to však zariadil inak. Roztržku medzi rodinou neprispôsobivých a rodinou poškodených vyvolal štekajúci pes. Viackrát súdne trestaný aktér zakričal na poškodených, aby si utíšili psa. Pri odpovedi poškodených, že pes je tu vo vlastnom dvore a bude si štekať ako chce, sa strhla bitka. Bitka sa strhla veľmi rýchlo a nestihli zareagovať ani susedia. Po bitke zavolali na 112 a skupinka útočníkov sa rozutekala. Rodina poškodených čakala približne 45 minút na sanitku a policajtov. V súčasnej dobe pretrváva v obci napätá situácia, kde rodiny útočníka sledujú rodinu poškodených s poznámkami – „jeden gadžo pošiel a druhý pôjde“. Pri mojom zotrvaní v obci cca 2 hod. som nestretol žiadne policajné auto. Nič nenaznačovalo zvýšenú ochranu po udalosti v menovanej obci. Na záver chcem dodať, že na všetko sa prizerali dvaja malí chlapci rodiny postihnutej tragédiou.

 

 

 

Oborin polícia

Spolunažívanie s Rómskou komunitou

25.07.2014

Posledné obdobie sa stretávam s ľudmi, žijúcich v blízkosti Rómov. Ľudia čelia neustálym „návštevám“ vlastných dvorov a záhrad rómskou komunitou. Privolaná polícia namiesto „pomáhať a chrániť“ odpovedá – „Predajte dom a odsťahujte sa – inak sa to riešiť nedá“. Smutné na tom je, že aj starostovia a poslanci dávajú [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

hubert

život sa zahráva a politika ničí človeka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5278x
Priemerná čítanosť článkov: 2639x

Autor blogu

Archív